Varukorg

Antal: 0 st
|
Totalt: 0 kr
Välkommen! Logga in
Registrera

 

MINAS FRUKOST, PROVNINGAR & PRALINKURSER 

Här finns förslag på våra olika provningar och andra Chokladupplevelser som Minas Chokladstudio erbjuder er. Vi har även fler erbjudanden för större grupper, bussar och föreningar. Välkommen att kontakta Mina om du har några speciella önskemål eller funderingar.

Det går alldeles utmärkt att göra bokning och förfrågningar via mail till amina@chokladstudion.se. Bokningar går även fint att skicka som sms till 0768-716884. Då vill jag veta dag, aktivitet, namn och antal deltagare, så återkommer jag så snart jag kollat bokningskalendern.


BOKNINGSREGLER

Antalet deltagare meddelas med sms/samtal eller mail senast 2 dagar innan bokat datum. Alla ändringar i antal deltagare (ex. sjukdomsbortfall) meddelas innan ankomst med sms till 0768716884. Det antal som senast meddelats är det som står till grund för betalningen.

Vill ni stanna längre än beräknade tider meddelas det vid bokning. 300 kr/påbörjad timme läggs på priset.

Alla priser är inklusive moms.

Vi kommer gärna till er. Från 250 kr i förflyttningskostnad läggs då på priset.

 

MINAS MICROKURS I PRALINTILLVERKNING 2,5H

Vår kortaste pralinkurs. Mina tipsar om hur enkla och utsökta praliner kan skapas hemma. Hon berättar och guidar oss genom de olika stegen från chokladråvara till färdig choklad. Vi provsmakar lite olika chokladsorter och har möjlighet att ställa alla våra chokladfrågor. Vi jobbar tillsammans, kokar 1 sorts fyllning som vi gjuter, delar, doppar i choklad och dekorerar med olika topping. Mina visar olika varianter på dekoration.

En ask med kurspraliner ingår i priset.

Tid: ca 2,5h beräknas till microkursen.
Pris: 550 kr/person vid minst 6 kursdeltagare. 

 
Har ni långt hem? 

Vi har fina övernattningsmöjligheter hos våra närmsta grannar Trolle Ljungbys jaktstuga och Bodelssons by the SeaBoendebokning sker till Mina i samband med kursbokning så får ni ett extra fint chokladpris på boendet!


MINIKURS I PRALINTILLVERKNING 4H

Under kursen jobbar vi tillsammans, tempererar choklad, gjuter chokladskal och kokar 2 sorters fyllning.

Mina tipsar om hur enkla och utsökta praliner kan skapas hemma. Hon berättar och guidar oss genom de olika stegen från chokladråvara till 2 sorters praliner, som vi sedan förpackar för att ta med hem. Vi provsmakar lite olika chokladsorter och har möjlighet att ställa alla våra chokladfrågor. Liten chokladfika medan våra praliner stelnar och en ask med praliner ingår i priset.

Tid: ca 4 h beräknas till minikursen.

Pris: 795 kr/person vid minst 5 kursdeltagare. 

 

Har ni långt hem?
Vi har fina övernattningsmöjligheter hos våra närmsta grannar Trolle Ljungbys jaktstuga och Bodelssons by the SeaBoendebokning sker till Mina i samband med kursbokning så får ni ett extra fint chokladpris på boendet!

 

MELLANKURS I PRALINTILLVERKNING 8H

Här jobbar vi tillsammans, tempererar choklad, gjuter chokladskal och kokar olika sorters fyllning.

Teoretisk genomgång: 

  • Olika chokladsorter inkl. provning
  • Olika typer av praliner
  • Temperering

Praktisk genomgång

  • Temperering
  • Gjutning av pralinskal
  • Handdoppning av praliner med och utan gaffel
  • Olika fyllningar
  • Dekoration av praliner

En ask med kurspraliner följer med hem.

Tid: ca 8 h beräknas till minikursen.

Pris: 1650 kr/person vid minst 6 st kursdeltagare. 

Har ni långt hem?
Vi har fina övernattningsmöjligheter hos våra närmsta grannar Trolle Ljungbys jaktstuga och Bodelssons by the SeaBoendebokning sker till Mina i samband med kursbokning så får ni ett extra fint chokladpris på boendet!

PROVNING FRÅN KAKAOBÖNA TILL CHOKLAD 

Chokladig välkomstdryck. Lyssna till Minas chokladliv, chokladresor till Mexiko och Fiji. Provningsmetodik och avsmakning av 9 olika bitar från kakaoböna till färdig choklad. Vi tittar på Minas bilder från kakaoplantagen och chokladtillverkning.

Tid: 1h 15 min.

Pris: 1-10 pers 2200 kr. Vid minst 11 deltagare är priset 210 kr/pers.

Bokning under våra öppettider 200 kr/pers minst 4 deltagare.    


PROVNING CHOKLAD & MINAS PRALINER

Chokladig välkomstdryck. Lyssna till Minas chokladliv, chokladresor till Mexiko och Fiji. Provningsmetodik och avsmakning av 4 choklad och 5 av Minas chokladpraliner. Vi tittar på Minas bilder från kakaoplantagen, choklad- och pralintillverkning.

Tid: 1h 15 min.

Pris: 1-10 pers 2850 kr. Vid minst 11 deltagare 280 kr/pers. Bokning under våra öppettider 280 kr/pers minst 4 deltagare.

Under fliken AKTUELLT hittar vi bokningsbara datum om ni är färre än 4 deltagare.

 

EGEN PROVNING 

Här följer ni en guide skriven av Mina. Utse en i sällskapet som läser och guidar er genom smakerna. Egen provning finns i tre versioner.

1. FRÅN KAKAOBÖNA TILL CHOKLAD

Prova nio olika bitar av råvaran kakaoböna och olika chokladsorter.

2. CHOKLAD & MINAS PRALINER

Prova fyra olika choklad och fem av Minas praliner.

3. MINAS CHOKLAD & ÄDELVINSVINÄGER FRÅN DOKTORENHOF

Prova tre av Minas choklad i kombination med fin ädelvinsvinäger i tre smaker. Ädelvinsvinägern serveras i små glas av choklad. Provningen avslutas med en pralin som är smaksatt med vinägern. Ädelvinsvinäger från Doktorenhof är gjord på söta dessertviner. Lagring på ekfat i upp till 8 år ger en fylligt rund smak som gifter sig fint med chokladen.

Prova i Minas Chokladstudio eller ta med provningen till annan plats. En varm choklad som välkomstdryck ingår. För take away behövs varmt vatten för att tillreda drycken.

Pris: 140 kr/pers. 


CHOKLADMÅLTID

Chokladiga varmrätter med smaker från trakten. 

Meny 1: 

Ekologisk ungtupp i chokladsällskap. Rotsaker och grönt efter säsong.

Meny 2:

Biffar på vilt från Trolle Ljungby. Rotsaker och grönt efter säsong.


Mineralvatten med bubblor serveras till. Chokladdessert med kaffe och chokladte eller en liten chokladprovning avslutar vi med.

Alla i gruppen väljer samma varmrätt. Vegetarisk chokladmat finns också. Meddela ev. specialkost vid bokning.

Tid: 2,5h. Önskas längre tid är priset 300kr/påbörjad timme. 

Pris med chokladdessert: 1-10 pers 3850 kr. Vid minst 11 deltagare 385 kr/pers.

Pris med liten chokladprovning som dessert: 1-10 pers 4200 kr. Vid minst 11 deltagare 420 kr/pers.


CHOKLAD & ÄDELVINSVINÄGER

Njut 3 olika balsamvinäger, gjorda av dessertvin som lagrats på franska ekfat i upp till 8 år. Nya smakupplevelser tillsammans med 3 av Minas choklad. Chokladpralin smaksatt med ädelvinsvinäger avslutar vi med.

Tid: 1h

Pris: 1-10 pers 2200 kr. Minst 11 deltagare 220 kr/pers. Bokning under chokladkafeets öppettider minst 5 deltagare: 220 kr/pers.


CHOKLADFROSSA

Vi dukar fram ett smakprov på det mesta ur Minas chokladsortiment. Ett bakverk, chokladpralin, chokladkaka, chokladchips, mandlar och fransk nougat till exempel. Till serveras varm choklad, chokladkaffe och chokladte. Chokladen som blir över tar ni med hem. 

Avbokning senast 2h innan. Ev. allergier, specialkost eller önskemål om chokladsort meddelas vid bokning. Ert bord står dukat och redo när ni kommer, därför sker alla ändringar senast 2h innan ankomst.

Tid: 1,5h.

Pris: 155 kr/pers. 1-50 deltagare. 

 Vid bokning måndag-torsdag efter kl. 17.00 är priset 200kr/pers.

 

CHOKLADKALAS

Liten provning av olika choklad. Vi rullar egna chokladpraliner som vi njuter till en kopp varm choklad.

En påse med kalasets praliner följer med hem.

Kalastårta bakar vi gärna på beställning + 35kr/barn.

Chokladfondue, doppa frukt och Minas marshmallows i choklad. + 50kr/barn.

Tid: 1,5h

Pris: Barnkalas (5-14 år) 195 kr/pers. minst 8 barn.

Vuxenkalas (från 15 år) 450 kr/pers. minst 10 pers.

 

MASSAGE MED VÅR EGNA CHOKLADOLJA

Tillsammans med Livsväven naturlig hälsa, erbjuder vi massage här i chokladstudion eller hos Livsväven. En avslappnad stund för alla sinnen. Efter serveras chokladfika.

Oljan blandar vi till av olja från tistel, sesam, aprikoskärnor, sheasmör, E-vitamin, malda kakaobönor=kakaomassa och apelsinolja.

Tid: 45 minuter

Pris: 680 kr  Köp presentkort här

 

FRUKOST

Chokladfrukost: Boka plats varje lördag i Minas Chokladstudio. Mumsig frukostbuffé i chokladens tecken. Minas scones, chokladbröd, grädda egna chokladvåfflor, Minas chokladkräm till mackan, Minas müsli med kakaobönor & filmjölk, äppelmust från Grönalunds gårdsmusteri, fruktsallad, fröknäcke med kakaobönor, vispat smör, Minas marmelad och svensk prästost. Chokladkaffe bryggt på bönor rostade av Blekinge, Minas choklad te och Minas drickchoklad serveras till.

Tid: 1,5h

Pris: 155 kr/pers. Ätande barn upp till 10 år betalar 70kr.

Minas Söndagsfrukost: Boka plats varje söndag i Minas Chokladstudio. Mumsig frukostbuffé i chokladens tecken. Minas scones, chokladbröd, grädda egna chokladvåfflor, Minas chokladkräm till mackan, Minas müsli med kakaobönor & filmjölk, äppelmust från Grönalunds gårdsmusteri, fröknäcke med kakaobönor, vispat smör, Minas marmelad och svensk prästost.  Dagens vilda från Trolle Ljungby, krämigt ägg från Ingemansgården i Kiaby, Smoothie och dagens sötsaker. Chokladkaffe bryggt på bönor rostade av Blekinge, Minas choklad te och Minas drickchoklad serveras till.

Tid: 1,5h

Pris: 210 kr/pers. Ätande barn upp till 10 år betalar 90kr.

Boka frukost andra dagar serverar vi gärna till sällskap om minst 15 personer. Är ni ute i god tid, kan vi även lägga ut frukosten som bokningsbar för andra för att komma upp i lägsta antal.

 

 


…………………………………………………………............................................................................................