Varukorg

Antal: 0 st
|
Totalt: 0 kr
Välkommen! Logga in
Registrera

Mina & medarbetarna

Mina

Mina

Jag har varit med i köket där hemma, sedan jag precis lärde mig att gå. Gammelmormor var bagerska och gammelmorfar var konditor, så jag hade en egen liten sockerkaksform som jag fyllde med överbliven smet. Jag och hunden fick äta den där kakan, för ingen annan vågade smaka. 

Bageri- & konditoriutbildning på Tullholmsgymnasiet blev en självklarhet. Sommarjobb på Evas konditori i Fjällbacka och arbete som bagare & konditor på Eriks konditori hemma i Säffle efter studenten. 6 månader senare sökte jag jobb som konditor på NK-bageriet i Stockholm och arbetade i pralintillverkningen där 1 år, då jag drog vidare till Betsy Sandbergs choklad på Lidingö och arbetade som chefskonditor. Ansvarig för utveckling av nya produkter, produktionen av Betsys chokladpraliner och butiken under lågsäsong. På helger och sommaren bakade jag tårtor, bitar och bakelser på ICA Maxi i Nacka. 

Sommaren 2003 besökte jag en vän i Skåne och träffade stora kärleken. 6 månader senare flyttade jag från Lidingö till Tosteberga. Jobbade extra som konditor på Conditori Boulevard i Kristianstad, men det var chokladen som hade fångat mitt intresse. Började studera på Gastronomiprogrammet, Högskolan Kristianstad och gjorde mina 2 första chokladresor. Mexiko 3 veckor och studerade den Mexikanska choklad- och kafékulturen. Träffade Carmen och fick lära mig mala kakaobönor till choklad med samma redskap som Mayaindianerna använde. Skrev mitt examensarbete 9 veckor på Fiji, och bodde bland annat hos kakaobönderna för att studera deras matkultur. Ett år tidigare startade jag mitt företag, där jag höll chokladprovningar, utförde olika konsultuppdrag och tillverkade praliner som jag sålde till lärare och klasskompisar på högskolan. En och annan julmarknad blev det också.

I maj 2007, när jag precis kommit tillbaka från Fiji, sökte jag en lokal där jag kunde tillverka praliner och ta emot grupper på chokladprovning. Hittade det gamla grishuset, mitt i hjärtat av Rinkaby. Knappt 1,5 år senare föddes lilla Vilma och vintern 2011 lilla Siri. Två chokladglada flickor som ni ofta stöter på i chokladstudion. Det bästa de vet är nämligen att skura golvet i chokladköket, för då får man spola med vattenslangen.

2012 påbörjades (på lediga stunder) renoveringen av villan på Tostebergavägen 766. Våren 2014 började jag att hålla mina pralinkurser i chokladvillan och 1 år senare fick vi äntligen bygglov och ett JA från banken. Maj 2015 startade tillbyggnaden av chokladvillan och 6 månader senare, 1:a advent 2015 öppnade vi upp i våra nya fina lokaler. Helt nybyggt tillverkningskök uppdelat i choklad-/glassrum, tårtrum, diskrum, lager, varumottagning och butik med kundtoalett. Här finns massa möjligheter och det första året har endast gått till att försöka anpassa oss till det ökade kundantalet under alla säsonger.Dessan

Desiré

Desiré har arbetat i kafé sedan 2001 som kallskänka och kafébiträde.  

Hon startade sin chokladkarriär i Minas Chokladstudio i maj 2016, men vi har hängt ihop sedan 2003 då vi blev grannar när jag flyttade från Stockholm till Tosteberga. Första stegen in i chokladstudion gjorde hon natten innan invigningen av nya lokalen. Akututryckning krävdes och hon körde med flyttlast från Rinkaby, för att sedan pilla bort maskeringstejp, packa upp porslin, städa, ställa iordning möbler och slipa bort rosten från hyllplanen i butiken.

Desiré arbetar 50% hos oss och resten av tiden i Trolle Ljungbys gårdsbutik Viltboden, där hon är ansvarig för försäljning, inköp av produkter och tillverkning av tex Viltbodens knäckebröd, örtsalt, marmelad och senap. 

I chokladstudion är Desiré ansvarig för paketering av alla våra produkter, det är oftast hon som välkomna er i butiken och kaféet. Under veckorna sköter hon underhåll av lokalerna, som det dagliga med städning och tvätt, men även om det behövs någon mindre ommålning, källarröjning, snöskottning eller ogräsrensning.

Alltid så glad och trevlig, guidar hon er besökare i chokladdjungeln.