Varukorg

Antal: 0 st
|
Totalt: 0 kr
Välkommen! Logga in
Registrera

MINAS FRUKOST, PROVNINGAR & PRALINKURSER 

Här finns förslag på våra olika provningar och andra Chokladupplevelser som Minas Chokladstudio erbjuder er. Vi har även fler erbjudanden för större grupper, bussar och föreningar. Nu när vi behöver hålla större avstånd till varandra, hyr vi in oss hos i våra samarbetspartners (Längan i Tosteberga eller Viltboden i Trolle Ljungby) lokaler vid provningar med fler än 25 deltagare. Välkommen att kontakta Mina om du har några speciella önskemål eller funderingar.

Det går alldeles utmärkt att göra bokning och förfrågningar via mail till amina@chokladstudion.se. Bokningar går även fint att skicka som sms till 0768-716884. Då vill jag veta dag, aktivitet, namn och antal deltagare, så återkommer jag så snart jag kollat bokningskalendern.

BOKNINGSREGLER:

Antalet deltagare meddelas med sms/samtal eller mail senast 2 dagar innan bokat datum. Alla ändringar i antal deltagare (ex. sjukdomsbortfall) meddelas innan ankomst med sms till 0768716884. Det antal som senast meddelats är det som står till grund för betalningen.

Vill ni stanna längre än beräknade tider meddelas det vid bokning. 300 kr/påbörjad timme läggs på priset.

Alla priser är inklusive moms.

Vi kommer gärna till er. Från 250 kr i förflyttningskostnad läggs då på priset.

Har ni långt hem? 

Vi har fina övernattningsmöjligheter hos våra närmsta grannar Trolle Ljungbys jaktstuga och Bodelssons by the Sea

 

MINAS MICROKURS I PRALINTILLVERKNING 2,5H

Vår kortaste pralinkurs. Mina tipsar om hur enkla och utsökta praliner kan skapas hemma. Hon berättar och guidar oss genom de olika stegen från chokladråvara till färdig choklad. Vi provsmakar lite olika chokladsorter och har möjlighet att ställa alla våra chokladfrågor. Vi jobbar tillsammans, kokar 1 sorts fyllning som vi gjuter, delar, doppar i choklad och dekorerar med olika topping. Mina visar olika varianter på dekoration.

En ask med kurspraliner ingår i priset.

Tid: ca 2,5h beräknas till microkursen.
Pris: 550 kr/person vid minst 8 kursdeltagare ELLER 4400kr för hela gruppen vid max 8 kursdeltagare. 

Förbokas via sms eller mail.

 

MINIKURS I PRALINTILLVERKNING 4H

Under kursen jobbar vi tillsammans, tempererar choklad, gjuter chokladskal och kokar 2 sorters fyllning.

Mina tipsar om hur enkla och utsökta praliner kan skapas hemma. Hon berättar och guidar oss genom de olika stegen från chokladråvara till 2 sorters praliner, som vi sedan förpackar för att ta med hem. Vi provsmakar lite olika chokladsorter och har möjlighet att ställa alla våra chokladfrågor. Liten chokladfika medan våra praliner stelnar och en ask med praliner ingår i priset.

Tid: ca 4 h beräknas till minikursen.

Pris: 795 kr/person vid minst 8 kursdeltagare ELLER 6360kr för hela gruppen vid max 8 kursdeltagare. 

Förbokas via sms eller mail.


MELLANKURS I PRALINTILLVERKNING 8H

Här jobbar vi tillsammans, tempererar choklad, gjuter chokladskal och kokar olika sorters fyllning.

Teoretisk genomgång: 

  • Olika chokladsorter inkl. provning
  • Olika typer av praliner
  • Temperering

Praktisk genomgång

  • Temperering
  • Gjutning av pralinskal
  • Handdoppning av praliner med och utan gaffel
  • Olika fyllningar
  • Dekoration av praliner

En ask med kurspraliner följer med hem.

Tid: ca 8 h beräknas till minikursen.

Pris: 1650 kr/person vid minst 6 st kursdeltagare. 

Förbokas via sms eller mail.


PROVNING FRÅN KAKAOBÖNA TILL CHOKLAD 

Chokladig välkomstdryck. Lyssna till Minas chokladliv, chokladresor till Mexiko och Fiji. Provningsmetodik och avsmakning av 9 olika bitar från kakaoböna till färdig choklad. Vi tittar på Minas bilder från kakaoplantagen och chokladtillverkning.

Tid: 1h 15 min.

Pris: 1-10 pers 2200 kr. Vid minst 11 deltagare är priset 210 kr/pers.

Bokning under våra öppettider 200 kr/pers minst 4 deltagare.    


PROVNING CHOKLAD & MINAS PRALINER

Chokladig välkomstdryck. Lyssna till Minas chokladliv, chokladresor till Mexiko och Fiji. Provningsmetodik och avsmakning av 4 choklad och 5 av Minas chokladpraliner. Vi tittar på Minas bilder från kakaoplantagen, choklad- och pralintillverkning.

Tid: 1h 15 min.

Pris: 1-10 pers 2850 kr. Vid minst 11 deltagare 280 kr/pers. Bokning under våra öppettider 280 kr/pers minst 4 deltagare.

Förbokas via sms eller mail.


EGEN PROVNING 

Här följer ni en guide skriven av Mina. Utse en i sällskapet som läser och guidar er genom smakerna. Egen provning finns i tre versioner.

1. FRÅN KAKAOBÖNA TILL CHOKLAD

Prova nio olika bitar av råvaran kakaoböna och olika chokladsorter.

2. CHOKLAD & MINAS PRALINER

Prova fyra olika choklad och fem av Minas praliner.

3. MINAS CHOKLAD & ÄDELVINSVINÄGER FRÅN DOKTORENHOF

Prova tre av Minas choklad i kombination med fin ädelvinsvinäger i tre smaker. Ädelvinsvinägern serveras i små glas av choklad. Provningen avslutas med en pralin som är smaksatt med vinägern. Ädelvinsvinäger från Doktorenhof är gjord på söta dessertviner. Lagring på ekfat i upp till 8 år ger en fylligt rund smak som gifter sig fint med chokladen.

Prova i Minas Chokladstudio eller ta med provningen till annan plats. En varm choklad som välkomstdryck ingår. För take away behövs varmt vatten för att tillreda drycken.

Pris: 150 kr/pers. 

Förbokas via sms eller mail.


CHOKLADMÅLTID

Chokladiga varmrätter med smaker från trakten. 

Meny 1: 

Ekologisk ungtupp i chokladsällskap. Rotsaker och grönt efter säsong.

Meny 2:

Biffar på vilt från Trolle Ljungby. Rotsaker och grönt efter säsong.


Mineralvatten med bubblor serveras till. Chokladdessert med kaffe och chokladte eller en liten chokladprovning avslutar vi med.

Alla i gruppen väljer samma varmrätt. Vegetarisk chokladmat finns också. Meddela ev. specialkost vid bokning.

Tid: 2,5h. Önskas längre tid är priset 300kr/påbörjad timme. 

Pris med chokladdessert: 1-10 pers 3850 kr. Vid minst 11 deltagare 385 kr/pers.

Pris med liten chokladprovning som dessert: 1-10 pers 4200 kr. Vid minst 11 deltagare 420 kr/pers.

Förbokas via sms eller mail.


CHOKLAD & ÄDELVINSVINÄGER

Njut 3 olika balsamvinäger, gjorda av dessertvin som lagrats på franska ekfat i upp till 8 år. Nya smakupplevelser tillsammans med 3 av Minas choklad. Chokladpralin smaksatt med ädelvinsvinäger avslutar vi med.

Tid: 1h

Pris: 1-10 pers 2200 kr. Minst 11 deltagare 220 kr/pers. Bokning under chokladkafeets öppettider minst 5 deltagare: 220 kr/pers.

Förbokas via sms eller mail.


CHOKLADFROSSA

Vi dukar fram ett smakprov på det mesta ur Minas chokladsortiment. Ett bakverk, chokladpralin, chokladkaka, chokladchips, mandlar och fransk nougat till exempel. Till serveras varm choklad, chokladkaffe och chokladte. Chokladfrossan kan bokas och avnjutas i Minas Chokladstudio eller som Take Away.

 Avbokning senast 2h innan. Ev. allergier, specialkost eller önskemål om chokladsort meddelas vid bokning. Ert bord står dukat och redo när ni kommer, därför sker alla ändringar senast 2h innan ankomst.

Nu kan du välja storlek på din frossa; Brons, Silver eller Guld.

 Tid: 1,5h.

Pris: Brons 155 kr/pers. Silver 200kr/pers. Guld 250kr/pers. 

Vid bokning efter kl. 17.00 är priset 50kr extra/pers.

Förbokas via sms eller mail.


CHOKLADKALAS

Liten provning av olika choklad. Vi rullar egna chokladpraliner som vi njuter till en kopp varm choklad.

En påse med kalasets praliner följer med hem.

Kalastårta bakar vi gärna på beställning + 35kr/barn.

Chokladfondue, doppa frukt och Minas marshmallows i choklad. + 50kr/barn.

Tid: 1,5h

Pris: Barnkalas (5-14 år) 195 kr/pers. minst 8 barn.

Vuxenkalas (från 15 år) 450 kr/pers. minst 8 pers.

Förbokas via sms eller mail.


MASSAGE MED VÅR EGNA CHOKLADOLJA

Tillsammans med Livsväven naturlig hälsa, erbjuder vi massage här i chokladstudion eller hos Livsväven. En avslappnad stund för alla sinnen. Efter serveras chokladfika.

Oljan blandar vi till av olja från tistel, sesam, aprikoskärnor, sheasmör, E-vitamin, malda kakaobönor=kakaomassa och apelsinolja.

Tid: 45 minuter

Pris: 680 kr  Köp presentkort här

Förbokas via sms eller mail.


MINAS FRUKOST

CHOKLADFRUKOST serveras lördagar

Boka plats varje lördag till vår härliga frukostbuffé i chokladens tecken. Lokala eller svenska råvaror så långt det bara är möjligt. Allt bröd och alla tillbehör produceras i Minas chokladkök. Perfekt start på helgmyset, möhippan, baby showern eller födelsedagsfirandet. En frukostsittning hos oss är 1,5h.

PÅ BUFFÉN Grädda egna chokladvåfflor och toppa med chokladstudions sylt, Minas kolasås och två sorters chokladkräm. Minas scones i 2 varianter, Minas Surdegsbröd, fröknäcke, skorpor och crostinis, passar fint ihop med vår chokladkräm, marmelad, vällagrad prästost och vispat smör. Där finns filmjölk perfekt till nyrostad müsli med torka frukt och kakaobönor. Fruktsalladen som smaksätts med bärsås behövs, mitt i allt chokladigt. 

Glaset fyller du med äppelmust från Grönalunds gårdsmusteri och koppen fylls med Minas chokladkaffe bryggt på bönor rostade av Blekinge Coffee, Minas choklad te som finns i 5 olika smaker och vår drickchoklad Lagom, som är lite ljus och lite mörk för att passa de flesta smaklökar.

TID: 1,5h

PRIS 
Ätande barn upp till 10 år betalar 75kr per person och alla andra betalar 175kr per person.

Boka tid & plats via bokningssidan: här


MINAS SÖNDAGSFRUKOST MED CHOKLAD

Boka plats varje söndag till vår härliga frukostbuffé i chokladens tecken. Lokala eller svenska råvaror så långt det bara är möjligt. Allt bröd och alla tillbehör produceras i Minas chokladkök. Perfekt start på söndagsmyset, möhippan, baby showern eller födelsedagsfirandet. En frukostsittning hos oss är 1,5h.

PÅ BUFFÉN 

Grädda egna chokladvåfflor och toppa med chokladstudions sylt, Minas kolasås och två sorters chokladkräm. Minas scones i 2 varianter, Minas Surdegsbröd, fröknäcke, skorpor och crostinis, passar fint ihop med vår chokladkräm, marmelad, vällagrad prästost, skånsk ädelost och vispat smör. Där finns filmjölk perfekt till nyrostad müsli med torka frukt och kakaobönor. Krämigt omelett gjord på ägg från Ingemansgården i Kiaby och lokal korv eller chark.

Glaset fyller du med äppelmust från Grönalunds gårdsmusteri och koppen fylls med Minas chokladkaffe bryggt på bönor rostade av Blekinge Coffee, Minas choklad te som finns i 5 olika smaker och vår drickchoklad Lagom, som är lite ljus och lite mörk för att passa de flesta smaklökar. Smoothie på bär och frukt passar fint, mitt i allt chokladigt. 

TID: 1,5h

Pris: 210 kr/pers. Ätande barn upp till 10 år betalar 95kr.

Boka tid & plats via bokningssidan:  här

 

…………………………………………………………............................................................................................