Minas tårtor

För mig är just tårtan en av festens absoluta höjdpunkter. Av finaste råvarorna bakar jag er tårta helt från grunden här i mitt chokladkök. Den optimala tårtan har något knaprigt, något mjukt, något sött, något syrligt, gärna frukt eller bär som gifter sig med det absolut bästa, choklad.

7 dagar innan avhämtning behöver vi din beställning, för att kunna baka den tårta du önskar. Oftast löser jag även akuta tårtbehov om du ger mig fria händer i smaksättningen, så tveka inte att ringa. 

Färska bär lägger vi endast i dekorationen när det är säsong här i Sverige. 

Minas favorittårtor
Bröllop & livets viktigaste fester

Minas favorittårtor

Det går fint att ändra choklad i moussen, annan botten eller bär i kompotten, till någon av alternativen som finns här i listan.

Hallon Mandelmaräng, hallon, vit chokladkräm, chokladmousse under ett täcke av mörk chokladganache.

Lime Chokladkaka, limekräm, jordgubbar och mjölkchokladmousse.

PassioneradeJordgubbar Chokladkaka, jordgubbar, passionsfrukt och citron i fyllig vit chokladmousse.

Grönalunds äppelmust Mjuk chokladkaka, äppelkompott med Sri Lanka-kanel, mjölkchokladmousse med äppelmust och äppeltryffel med mörk choklad.

Lakritsrot Chokladbotten, lakritskräm, hallon och vit chokladmousse.

KokosKola Mjuk kokosmaräng, Minas kola, karamelliserad chokladmousse, mörk tryffel och havssalt.

PRISET 42 kr/person för alla tårtor enligt listan ovan, med dekoration efter säsong. Bakas i storlek 8, 10, 12 portioner

Minas Prinsess Mjuk chokladkaka, vit vanilj- och chokladkräm, hallon och vit chokladmousse under ett täcke av marsipan eller Minas sockerpasta för den som inte äter mandel.

Hallontryffeltårta Chokladbotten täckt med mörk hallontryffel. Vit choklad som topping. Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär.

PRISET 45 kr/person för alla tårtor enligt listan ovan, med dekoration efter säsong. Bakas i storlek 8, 10, 12 portioner
Text ingår på 1 av tårtorna. Text på fler tårtor: 10kr/tårta

Hyra av tårtställningar är kostnaden 500 kr/ ställning. Ställningen hämtar ni samtidigt som tårtan och lämnar tillbaka den hel och ren enligt överrenskommelse kommande vecka.

ALLERGI? Vi hanterar alla allergener i vårt chokladkök och kan därför inte garantera “fritt från”. Vi bakar gärna bakelse/dessert till gästen, utan allergenen som ingrediens, men där kan alltid finnas “spår av”. Maila gärna en allergilista med namn i samband med beställningen.

Bröllop & livets viktigaste fester

En viktig del i bröllopsplaneringen är ju tårtan. När ni valt Minas Chokladstudio som er tårtmakare, påbörjas arbetet att skapa en tårta efter era önskemål och idéer. Ni lämnar en kort eller lång beskrivning till mig som beskriver till exempel smaker, färger, texturer och mönster. Ibland får jag bilder på servetter, inbjudningskort, klänningen, bordsdekorationer, buketten … Vi bokar sedan en timmes konsultation med provsmakning av förslag som passar in på er beskrivning. Här bygger vi tillsammans ihop era smaker och utseendet på er tårta.

PRISET från 85 kr/person vid minst 30 portioner & 89kr/person för tårtor mindre än 30 portioner, vid avhämtning i Minas Chokladstudio. 1h tårtkonsultation med Mina och provsmakning ingår. Boka någon av våra tårtställningar, de ingår i priset. Tillkommande kostnader kan vara: färska blommor, extra mycket bär, bär som ej är i säsong, brudpar som dekoration, extra dekorationer, våningstårta amerikansk stil som Mina monterar på plats eller om leverans önskas.

TÅRTSTÄLLNING Tårtan kan ställas fritt på separata tårtfat eller exempelvis trästubbar med olika höjd. Önskas en ställning till tårtan, har vi 4 olika varianter att välja på. Även olika storlek på glasfat eller oputsade silverbrickor finns. Ställningen hämtar ni samtidigt som tårtan och lämnar tillbaka den hel och ren kommande vecka enligt överrenskommelse.

eller…

KOMPONERA EN EGEN TÅRTA MED PROVSMAKNING

Lägg en beställning på provtårta (500kr/8-bitars tårta) med önskade smaker och texturer för avhämtning senast 4 veckor innan bröllopet. Bröllopstårtan kostar sedan 42-65kr/portion + ev extra dekor, hyra av tårtställning… vid avhämtning i chokladstudion.

På Instagram hittar ni några av alla tårtor som Mina har bakat under #minas_tårtor